MVO

MVO Jaarverslag

Voorwoord MVO Jaarverslag 2018

Omdat wij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en transparantie hierover belangrijk vinden, maken we bij STB al acht jaar een maatschappelijk jaarverslag. In dit verslag vertellen wij u meer over onze ambities, maatregelen en prestaties op het gebied van people, planet en profit.

Duurzame gebouwen steeds meer de norm Maatschappelijke ontwikkelingen maken dat duurzame gebouwen steeds meer de norm worden. Per 1 januari 2023 moet elk kantoor groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben1. Door de ontwikkelingen in regelgeving op het gebied van gasloos wonen zal er daarnaast steeds meer vraag zijn naar alternatieven zoals warmtepompen of WKO-installaties. Door deze ontwikkelingen zal de vraag naar duurzame installaties de komende jaren verder toenemen.

Dit biedt kansen voor STB als specialist op het gebied van duurzame installaties. We zullen de komende periode ons blijven verdiepen in nieuwe ontwikkelingen van de verschillende alternatieven, zodat wij onze klanten kunnen voorzien van gedegen advies. Deze overgangsperiode naar duurzame alternatieven blijft echter ook zorgen voor uitdagingen, als de markt nog niet klaar is voor de duurzame alternatieven die door opdrachtgevers geëist worden. We zien dit bijvoorbeeld bij de overschakeling naar duurzame koudemiddelen. Ook hierin streven we ernaar onze klanten zo goed mogelijk te kunnen adviseren, doordat we goed op de hoogte zijn van ontwikkelingen in de markt en de meest actuele stand der techniek.
Professionalisering van ons milieubeleid Ook binnen onze eigen organisatie blijven we stappen zetten om duurzaamheid verder te verankeren. Een belangrijke stap op dit gebied is het implementeren van een milieumanagementsysteem. Afgelopen jaar hebben we als STB daarom het ISO 14001 certificaat behaald. Als onderdeel hiervan hebben we onder andere KPI’s en doelstellingen benoemd voor een aantal belangrijke milieuthema’s. Verderop in dit verslag kunt u hier meer over lezen.

Wij vinden het belangrijk om open en transparant te communiceren over onze prestaties op het gebied van MVO. Omdat wij ons willen blijven verbeteren, ontvangen wij graag reacties op ons MVO-beleid en op dit MVO-verslag. U kunt hierover altijd contact met ons opnemen.

Paul van Overdijk
Directeur STB