Meet- en regeltechniek

Meet- en regeltechniek is onmisbaar voor het goed laten functioneren van een klimaatinstallatie. Het is het hart van de installatie en zorgt voor de bedrijfszekerheid en optimaal comfort in een gebouw.

Meet- en regeltechniek meet de werking van uw installaties en vergelijkt de uitkomst met de gewenste waarde. Wanneer deze resultaten van elkaar afwijken werkt de installatie niet optimaal en kan er bijgestuurd worden. Een juiste afstelling zorgt voor optimaal comfort, maar ook voor een geoptimaliseerd energieverbruik.

Gebouwbeheersysteem

Een gebouwbeheersysteem zorgt voor monitoring van installaties zoals centrale verwarming, airconditioning, ventilatie etc. Met behulp van een dergelijk systeem, wordt energieverbruik geoptimaliseerd en werken de installaties efficiƫnt en op het juiste moment door instellingen goed te bepalen. Dit zorgt dus voor hoog gebruikerscomfort en bespaart kosten op energieverbruik. Tevens ervaart men minder verstoringen en wordt de levensduur van installaties verlengd.

Beheer op afstand

Wanneer de mogelijkheid er is, kan een installatie op afstand beheerd worden. Dit biedt vele voordelen, zowel op maatschappelijk vlak als ook op financieel gebied. Door beheer op afstand in te zetten, kunnen installaties passief of actief beheert worden vanuit onze kantooromgeving, waarbij we in sommige gevallen kunnen voorkomen dat een monteur de weg op moet richting een storing.

We kunnen werken met alle gangbare systemen, en zijn niet gebonden aan een bepaald merk. Wilt u de mogelijkheden van uw installaties laten inventariseren, neem dan contact met ons op!