De Consumentenbond

Al meer dan 20 jaar werken wij samen met de Consumentenbond. De Consumentenbond is vanaf 1996 gevestigd aan het Enthovenplein 1 in Den Haag. In het pand zitten inmiddels meerdere gebruikers. Het is een ‘multi-tenant’ wat verwijst naar meer dan één huurder die op hetzelfde moment binnen een gebouw gevestigd is. Uiteraard hebben alle gebruikers hun eigen beleving, wensen en perceptie als het gaat om het binnenklimaat.

OpdrachtgeverDe Consumentenbond
DienstenTechnisch Beheer & Totaal Installaties
WerkzaamhedenKlimaattechniek, koeltechniek, ventilatie
Duurzaamheidslabel A++

Langdurig partnerschap

Het gebouw, ook wel bekend als de Haagse Hub, is +/- 9.300m² groot. Het gebouw bestaat uit een hoog- en een laagbouwdeel. De verwarming vindt plaats door middel van stadsverwarming en er zijn meerdere luchtbehandelingskasten. Ook staat er een grote koelmachine op het dak met freecooling om aan de koelvraag te kunnen voldoen, heeft men nog een eigen serverruimte en een bedrijfsrestaurant met navenante ventilatie. Op de verdiepingen hangen VAV-units om de luchthoeveelheden te regelen.

STB werkte veel samen met gebouwbeheermaatschappij CBRE op het gebied van onderhoud van de W-installaties en kwam zo (inmiddels ruim 20 jaar geleden) in het pand van de Consumentenbond binnen. In deze periode werden een paar grote modificaties doorgevoerd. De klimaatregeling was van Honeywell en is door ons vervangen voor Priva. Ook de grote koelmachines hadden een paar defecte compressoren, die door ons zijn uitgewisseld.

Verbouwingen en reorganisaties

Zoals bij iedere organisatie is ook de Consumentenbond onderhevig aan reorganisaties. Medio 2010 volgde de eerste grote verbouwing(en). Er werd bijvoorbeeld een callcenter gerealiseerd en hier moest ook de nodige koeling in komen. Vanaf 2016 werden wederom grote verbouwingen doorgevoerd. Deze zijn in eigen beheer uitgevoerd en hiervoor werden externe adviseurs geraadpleegd. Het gebouw had een energielabel C en na verbouwingen is dit energielabel A++ geworden.

De zakelijke relatie met CBRE werd beëindigd en de relatie tussen de Consumentenbond en STB is een 1 op 1 relatie geworden, iets wat we niet al te veel zien. Als gevolg hiervan werken we dan ook alweer ruim 10 jaar in rechtstreekse opdracht van de gebouwbeheerder van de Consumentenbond. Uiteraard hebben er in de loop der jaren veel monteurs voor deze opdrachtgever mogen werken, maar er is één monteur die het eerste aanspreekpunt is tussen STB en de Consumentenbond, en dat is Nico van de Oever. We hopen met zijn allen nog lang voor deze mooie opdrachtgever te mogen werken.

Meer weten over dit project?

Onze collega’s vertellen er graag meer over! Neem daarom direct contact op of stel je vraag via de mail. Wij zullen je zo snel mogelijk te woord staan.

Projecten waar we trots op zijn

Noord-Brabant

NSI

KoelmachineKoeltechniek